doba přípravy:
50 minut
počet porcí:
6 porcí
energie:
884 KJ/porce
B rambory jsou v našich podmínkách základem jídelníčku. Jsou výborným zdrojem vitaminu C a vlákniny. Avokádo oproti tomu obsahuje velké množství zdravých rostlinných tuků a vitamin E.
Tato odlehčená verze bramborového salátu s avokádem Vám bude prostě chutnat.
NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
- bílkoviny 5 g
- sacharidy 27 g
- tuky 12 g
INGREDIENCE:
- 5 velkých brambor
- 1 avokádo
- 1 červená cibule
- 2 vejce natvrdo
- 1 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
- 2-3 lžíce majonézy light
- pepř, sůl, citronová šťáva
POSTUP:
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo plátky, smícháme s oloupaným na kostičky nakrájeným avokádem, vejcemi, nakrájenou cibulkou, hořčicí, majonézou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Podáváme s pečenou rybou nebo drůbežím masem. Já použila tilápii (=mořská ryba), kterou jsem osolila, opepřila, zasypala čerstvou petrželkou a upekla.
Recenze:
Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.