Bramborový salát

Bramborový salát s avokádem

doba přípravy:
50 minut

počet porcí:
6 porcí

energie:
884 KJ/porce

rambory jsou v našich podmínkách základem jídelníčku. Jsou výborným zdrojem vitaminu C a vlákniny. Avokádo oproti tomu obsahuje velké množství zdravých rostlinných tuků a vitamin E.

Tato odlehčená verze bramborového salátu s avokádem Vám bude prostě chutnat.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
  • bílkoviny 5 g
  • sacharidy 27 g
  • tuky 12 g
INGREDIENCE:
  • 5 velkých brambor
  • 1 avokádo
  • 1 červená cibule
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 lžíce plnotučné nebo dijonské hořčice
  • 2-3 lžíce majonézy light
  • pepř, sůl, citronová šťáva
POSTUP:

Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo plátky, smícháme s oloupaným na kostičky nakrájeným avokádem, vejcemi, nakrájenou cibulkou, hořčicí, majonézou. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Podáváme s pečenou rybou nebo drůbežím masem. Já použila tilápii (=mořská ryba), kterou jsem osolila, opepřila, zasypala čerstvou petrželkou a upekla.