doba přípravy:
40 minut
počet porcí:
8 porcí
energie:
735 KJ/porce
Jeden ze způsobů jak spotřebovat cuketu je upéct z ní dezert. Cuketa obsahuje hodně vody, vitaminu C, K, a vitaminy skupiny B. Pohanková mouka zase dodá rutin, který je důležitý pro pevnost cévní stěny, Vysokoprocentní čokoláda a kakao obsahují pořádnou dávku flavonoidů, což jsou antioxidanty, které chrání buňky před oxidačním stresem.
Perník se hodí na snídani i na svačinu.
NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
- bílkoviny 6 g
- sacharidy 21 g
- tuky 6 g
INGREDIENCE:
- 200 g cukety
- 200 ml jogurt např. Hollandia
- 2 vejce
- 200 g pohankové mouky
- 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
- 30 g rozinek
- 10 ml rumu
- 1 lžíce xylitol nebo stevie
- 30 g kakaa
- 20 g lněného semínka pomletého na mouku
- 50 g hořké vysokoprocentní čokolády
- 20 g másla
- 20 ml mléka
- 20 g plátky mandlí
POSTUP:
Cuketu rozmixujeme na kaši, přidáme všechny ingredience kromě čokolády, másla a mléka.
Perník pečeme cca na 180 – 200 °C asi půl hodiny.
Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme plátky mandlí nebo ovocem.
Recenze:
0 z 5 hvězdiček (založeno na 0 recenzích)
Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.