Cuketový perník

Cuketový perník

doba přípravy:
40 minut

počet porcí:
8 porcí

energie:
735 KJ/porce

Jeden ze způsobů jak spotřebovat cuketu je upéct z ní dezert. Cuketa obsahuje hodně vody, vitaminu C, K, a vitaminy skupiny B. Pohanková mouka zase dodá rutin, který je důležitý pro pevnost cévní stěny, Vysokoprocentní čokoláda a kakao obsahují pořádnou dávku flavonoidů, což jsou antioxidanty, které chrání buňky před oxidačním stresem.

Perník se hodí na snídani i na svačinu.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
  • bílkoviny 6 g
  • sacharidy 21 g
  • tuky 6 g
INGREDIENCE:
  • 200 g cukety
  • 200 ml jogurt např. Hollandia
  • 2 vejce
  • 200 g pohankové mouky
  • 1/2 balíčku kypřícího prášku do perníku
  • 30 g rozinek
  • 10 ml rumu
  • 1 lžíce xylitol nebo stevie
  • 30 g kakaa
  • 20 g lněného semínka pomletého na mouku
  • 50 g hořké vysokoprocentní čokolády
  • 20 g másla
  • 20 ml mléka
  • 20 g plátky mandlí
POSTUP:

Cuketu rozmixujeme na kaši, přidáme všechny ingredience kromě čokolády, másla a mléka.

Perník pečeme cca na 180 – 200 °C asi půl hodiny. 

Vychladlý perník polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme plátky mandlí nebo ovocem.

Recenze:

0
0,0 rating
0 z 5 hvězdiček (založeno na 0 recenzích)
Excelentní0%
Velmi dobrý0%
Průměrný0%
Nic moc0%
Hrozný0%

Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.