pečeme:
25-30 minut
počet porcí:
6 porcí
energie:
704 KJ/porce
L uštěniny bychom měli zařazovat do našeho jídelníčku minimálně 2 krát týdně. Fazolové brownie Vás zasytí díky velkému obsahu bílkovin a vlákniny.
Nemusíte mít obavu z chuti fazolí, chutnají totiž spíš jako oříšky. Tento skvělý dezert si můžete vychutnat jako zdravou svačinku a nemusíte se bát ho nabídnout návštěvě.
NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
- bílkoviny 13 g
- sacharidy 23 g
- tuky 3,6 g
INGREDIENCE:
- 1 plechovka červených fazolí v nálevu (dobře propláchnout). Lze nahradit uvařenými fazolemi.
- 2 banány
- 3 lžíce kakaa
- 2 vejce
- 3 lžíce špaldové mouky
- 4 lžíce proteinu
- ½ prášku do pečiva
POSTUP:
Vše rozmixujeme mixérem do hladka a těsto nalijeme do pečícím papírem vyložené formy. Pokud by bylo těsto příliš řídké, přidáme protein.
Pečeme cca na 180 °C asi 25 – 40 minut. Pokud si nejsme jistí, že je brownie hotové, píchneme do něj špejli. Pokud se na ní nic nepřilepí, je hotovo.
Podáváme s jogurtem smíchaným s 1 lžící proteinu.
Recenze:
Nikdy bych neřekl, že hlavní přísadou brownie jsou fazole. Dával jsem ochutnat i přátelům a když hádali ingredience, tak říkali, že cítí oříšky. Jako svačina perfektní, kombinuji s jogurtem či tvarohem.