doba přípravy:
30 – 60 minut
počet porcí:
1 porce
energie:
2 311 kJ/porce
Objednala jsem si krůtu z domácího chovu, proto jsem hned využila její masíčko. Je to taková asijská klasika po Česku, dá se přidat spousta zeleniny a chutná výborně.
NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
- bílkoviny 43 g
- sacharidy 67 g
- tuky 12 g
INGREDIENCE:
- 70 g basmati rýže
- 150 krůtích prsou
- 50 g pórku
- 10 g řepkový olej
- 5 ml sójové omáčky
- 30 g zeleniny na lečo
- kari, koření na čínu, sůl a pepř
- 5 g bramborový škrob
POSTUP:
Maso si nakrájíme na nudličky, pokapeme sójovou omáčkou, olejem, osolíme, opepříme a necháme marinovat do druhého dne.
Maso pak zprudka opečeme na wok pánvi (cca 15 minut), přidáme na malé kousky nakrájený pórek a zeleninu na lečo (dostala jsem od mamky zavařenou skleničku). Okořeníme a podlijeme trochou vody nebo vývaru.
Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Směs dáme ještě péct do trouby asi na 180 °C 15 minut. Na závěr do horké směsi vmícháme bramborový škrob rozpuštěný v malém množství vody. Směs se hezky zahustí. Dále nevaříme.
Podáváme v uvařenou rýží, zdobíme pórkem.
Recenze:
Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.