Krůtí kung pao

Krůtí kung pao

doba přípravy:
30 – 60 minut

počet porcí:
1 porce

energie:
2 311 kJ/porce

Objednala jsem si krůtu z domácího chovu, proto jsem hned využila její masíčko. Je to taková asijská klasika po Česku, dá se přidat spousta zeleniny a chutná výborně.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
  • bílkoviny 43 g
  • sacharidy 67 g
  • tuky 12 g
INGREDIENCE:
  • 70 g basmati rýže 
  • 150 krůtích prsou 
  • 50 g pórku 
  • 10 g řepkový olej
  • 5 ml sójové omáčky
  • 30 g zeleniny na lečo
  • kari, koření na čínu, sůl a pepř
  • 5 g bramborový škrob
POSTUP:

Maso si nakrájíme na nudličky, pokapeme sójovou omáčkou, olejem, osolíme, opepříme a necháme marinovat do druhého dne.

Maso pak zprudka opečeme na wok pánvi (cca 15 minut), přidáme na malé kousky nakrájený pórek a zeleninu na lečo (dostala jsem od mamky zavařenou skleničku). Okořeníme a podlijeme trochou vody nebo vývaru.

Dusíme pod pokličkou asi 10 minut. Směs dáme ještě péct do trouby asi na 180 °C 15 minut. Na závěr do horké směsi vmícháme bramborový škrob rozpuštěný v malém množství vody. Směs se hezky zahustí. Dále nevaříme.

Podáváme v uvařenou rýží, zdobíme pórkem.

Recenze:

0,0
Rated 0,0 out of 5
0,0 z 5 hvězdiček (založeno na 0 recenzích)
Excelentní0%
Velmi dobrý0%
Průměrný0%
Nic moc0%
Hrozný0%

Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.