pečeme:
25-30 minut
počet porcí:
8 porcí
energie:
930 KJ/porce
M ák je neuvěřitelně bohatý na vápník, který je nepostradatelný například pro kosti. Je také zdroj manganu, hořčíku, fosforu, vitaminu E a vitaminů skupiny B. Obsahuje nezanedbatelné množství bílkovin a zdravých rostlinných tuků.
Udělejte si nutričně hodnotný makovník, plný bílkovin a vlákniny, zasytí Vás na dlouhou dobu.
NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
- bílkoviny 13 g
- sacharidy 19 g
- tuky 13 g
INGREDIENCE:
- ½ hrnku máku (cca 100 g)
- mléko 150 ml
- 2 lžíce rozinek
- 4 lžíce rumu
- 150 ml jogurtu 4 velké lžíce
- 140 g špaldové nebo jiné celozrnné mouky
- stévie 2 lžíce
- 3 vejce
- 1,5 odměrky proteinového prášku
- 3 lžíce řepkového oleje
- kypřící prášek do pečiva
POSTUP:
Mák nameleme v mlýnku. Krátce ho povaříme v troše mléka a přidáme rovnou rum a rozinky. Rozdělíme vejce na žloutky a na bílky. Do bílků dáme špetku soli a vyšleháme na sníh. Žloutky mixujeme se stevií a olejem asi 3 minuty. Pak smícháme mák se žloutky a jogurtem. Do této směsi pomalu přimícháváme mouku s kypřícím práškem a proteinem. Na závěr pomalu vmícháme sníh z bílků.
Nalijeme do menší formy vyložené pečícím papírem nebo teflonem. Pečeme asi 30 minut na 180 °C.
Recenze:
Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.