Pohankové lívanečky

Pohankové lívanečky

doba přípravy:
20 minut

počet porcí:
1 porce

energie:
2 105 kJ/porce

Lívanečky si vychutnáte jak na snídani, tak ke svačině. Já je dělám téměř pravidelně v neděli, kdy je více času na vaření. Opět se dají udělat na sto způsobů a pokaždé chutnají jinak. 

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
  • bílkoviny 22 g
  • sacharidy 49 g
  • tuky 24 g
INGREDIENCE:
  • 40 g pohankové mouky
  • 150 ml podmáslí
  • 60 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 10 g hořké vysokoprocentní čokolády
  • 5 g máslo
  • 1/2 ks libovolného ovoce nebo hrst bobulového ovoce
  • 2 vlašské ořechy
POSTUP:

Rozmixujeme vejce, podmáslí a mouku. Z těsta tvoříme na pánev malé lívanečky, opékáme z obou stran. Hotové lívanečky promažeme tvarohem (můžeme dle potřeby osladit trochou xylitolu), zdobíme rozpuštěnou čokoládou s máslem a posypeme např. borůvkami a drcenými vlašskými ořechy.

Recenze:

0
Rated 0 out of 5
0 z 5 hvězdiček (založeno na 0 recenzích)
Excelentní0%
Velmi dobrý0%
Průměrný0%
Nic moc0%
Hrozný0%

Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.