Švestkovo meruňkový crumble

Švestkovo-meruňkový crumble

doba přípravy:
40 minut

počet porcí:
6 porce

energie:
949 KJ/porce

Pokud rádi zkoušíte moderní recepty, tento může být pro Vás jako stvořený. Navíc použijete sezónní ovoce. 

Meruňky a švestky jsou přirozeně sladké, takže není třeba příliš doslazovat.

Tuto svačinku podáváme s mléčným výrobkem (tvaroh, jogurt, kefír, skyr, řecký jogurt), abychom zvětšili obsah bílkovin. 

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
  • bílkoviny 4 g
  • sacharidy 27 g
  • tuky 10 g
INGREDIENCE:
  • 6 měkkých švestek
  • 6 měkkých meruněk
  • skořice
  • šťáva z 1/2 limety nebo pomeranče
  • 1 lžíce rumu
  • Na posypku:
  • 40 g másla
  • 30 g pohankové mouky
  • 40 g ovesných vloček
  • 1,5 lžíce březového cukru
  • skořice
  • 1 žloutek
  • 20 g mandlových plátků
POSTUP:

Nejprve si vyrobíme posypku. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme pohankovou mouku, ovesné vločky, březový cukr, skořici a žloutek a rukama rozdrolíme.

Potom  vyložíme menší pekáček pečícím papírem. dospodu vložíme na malé měsíčky nakrájené ovoce smíchané se skořicí, šťávou a rumem.

Ovoce zasypeme posypkou a mandlovými plátky a pečeme cca 25 minut na 180 °C.