doba přípravy:
40 minut
počet porcí:
6 porce
energie:
949 KJ/porce
Pokud rádi zkoušíte moderní recepty, tento může být pro Vás jako stvořený. Navíc použijete sezónní ovoce.
Meruňky a švestky jsou přirozeně sladké, takže není třeba příliš doslazovat.
Tuto svačinku podáváme s mléčným výrobkem (tvaroh, jogurt, kefír, skyr, řecký jogurt), abychom zvětšili obsah bílkovin.
NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
- bílkoviny 4 g
- sacharidy 27 g
- tuky 10 g
INGREDIENCE:
- 6 měkkých švestek
- 6 měkkých meruněk
- skořice
- šťáva z 1/2 limety nebo pomeranče
- 1 lžíce rumu
- Na posypku:
- 40 g másla
- 30 g pohankové mouky
- 40 g ovesných vloček
- 1,5 lžíce březového cukru
- skořice
- 1 žloutek
- 20 g mandlových plátků
POSTUP:
Nejprve si vyrobíme posypku. Máslo rozpustíme v hrnci, přidáme pohankovou mouku, ovesné vločky, březový cukr, skořici a žloutek a rukama rozdrolíme.
Potom vyložíme menší pekáček pečícím papírem. dospodu vložíme na malé měsíčky nakrájené ovoce smíchané se skořicí, šťávou a rumem.
Ovoce zasypeme posypkou a mandlovými plátky a pečeme cca 25 minut na 180 °C.
Recenze:
Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.