doba přípravy:
15 minut
počet porcí:
1 porcí
energie:
2 057 kJ/porce
Netradiční varianta obalovaného sýra. Pokud zvolíme méně tučný sýr a ho neusmažíme ho na velkém množství oleje, může to být nutričně vyvážená večeře. Vždy záleží na celodenním kontextu.
NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
- bílkoviny 29 g
- sacharidy 42 g
- tuky 22 g
INGREDIENCE:
- 60 g eidamu 30 % tuku v sušině
- 1 vejce
- 10 g lahůdkového droždí
- řepkový olej (používám ve spreji)
- 100 g míchaného salátu
- 5 ml balzamikového octa
- 70 g žitného kváskového chleba
- cherry rajčata 4 ks
- špetka soli a pepře
POSTUP:
Salát promyjeme, zakápneme balzamikovým octem, přidáme nakrájená cherry rajčata, lehce osolíme a opepříme. Sýr obalíme ve vajíčku a pak v lahůdkovém droždí. Na rozpálenou pánvičku stříkneme řepkový olej ve spraji nebo pánvičku lehce potřeme olejem. Oprahneme sýr z obou stran. Podáváme na salátku se žitným chlebem.
Recenze:
0 z 5 hvězdiček (založeno na 0 recenzích)
Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.