doba přípravy:
40 minut
počet porcí:
6 porce
energie:
960 KJ/porce
Tento nutričně našlápnutý řez se hodí jak k snídani, tak třeba na svačinu. Lněná semínka a chia semínka jsou plná omega 3 mastných kyselin, která mají velmi pozitivní vliv v prevenci různých onemocnění a posilují funkci mozku.
Řez je dále plný bílkovin, vlákniny, vápníku s nižším obsahem sacharidů.
NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
- bílkoviny 13 g
- sacharidy 18 g
- tuky 14 g
INGREDIENCE:
- 40 g ovesných vloček
- 30 g strouhaného kokosu
- 30 g lněných semínek
- 10 g chia semínek
- 30 g máku
- 1 lžíce řepkového oleje
- 50 g bílého jogurtu např. Hollandia
- 1 vanička tvarohu
- 1 lžíce proteinového prášku (použila jsem příchuť banán+čokoláda)
- 2 banány
- 2 vejce
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
POSTUP:
Lněná semínka propláchneme vodou a necháme je namočené v troše čisté vody. Ovesné vločky, strouhaný kokos, chia semínka a mák rozemeleme na mouku. 1 banán, 1 vejce, řepkový olej a jogurt smícháme např. v mixéru a tuto směs přidáme k sypkým surovinám.
Ke směsi vmícháme lžíci javorového sirupu, půl balíčku kypřícího prášku a lněná semínka. Důkladně promícháme a pečeme na 180 °C cca 10 minut. Tvaroh vyšleháme s vejcem, banánem a proteinem.
Po 10 minutách řez vyndáme z trouby a navrch nalijeme tvarohovou směs. Pečeme dalších aspoň 30 minut na 180 °C. Zda je dezert hotový zjistíme tak, že do něj píchneme špejlí a pokud zůstane suchá, je hotovo. Řez můžeme podávat s kouskem ovoce nebo lžičkou mandlového másla.
Recenze:
Dosud nebylo přidáno žádné hodnocení. Buďte první, kdo ohodnotí.