Tvarohový řez se lněným semínkem

Tvarohový řez se lněným semínkem

doba přípravy:
40 minut

počet porcí:
6 porce

energie:
960 KJ/porce

Tento nutričně našlápnutý řez se hodí jak k snídani, tak třeba na svačinu. Lněná semínka a chia semínka jsou plná omega 3 mastných kyselin, která mají velmi pozitivní vliv v prevenci různých onemocnění a posilují funkci mozku.

Řez je dále plný bílkovin,  vlákniny, vápníku s nižším obsahem sacharidů.

NUTRIČNÍ HODNOTY 1 PORCE
  • bílkoviny 13 g
  • sacharidy 18 g
  • tuky 14 g
INGREDIENCE:
  • 40 g  ovesných vloček
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 30 g lněných semínek
  • 10 g chia semínek
  • 30 g máku
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 50 g bílého jogurtu např. Hollandia
  • 1 vanička tvarohu
  • 1 lžíce proteinového prášku (použila jsem příchuť banán+čokoláda)
  • 2 banány
  • 2 vejce
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
POSTUP:

Lněná semínka propláchneme vodou a necháme je namočené v troše čisté vody. Ovesné vločky, strouhaný kokos, chia semínka a mák rozemeleme na mouku. 1 banán, 1 vejce, řepkový olej a jogurt smícháme např. v mixéru a tuto směs přidáme k sypkým surovinám.

Ke směsi vmícháme lžíci javorového sirupu, půl balíčku kypřícího prášku a lněná semínka. Důkladně promícháme a pečeme na 180 °C cca 10 minut. Tvaroh vyšleháme s vejcem, banánem a proteinem.

Po 10 minutách řez vyndáme z trouby a navrch nalijeme tvarohovou směs. Pečeme dalších aspoň 30 minut na 180 °C. Zda je dezert hotový zjistíme tak, že do něj píchneme špejlí a pokud zůstane suchá, je hotovo. Řez můžeme podávat s kouskem ovoce nebo lžičkou mandlového másla.